Over Chantal

Auteur | E-commerce professional | Spreker | Trainer

“Op het moment dat ik het zag kon ik mijn mond niet meer houden”

Chantal Schinkels

De lat altijd hoog leggen en keihard werken helpen je ambities waar te maken. Dat dacht Chantal altijd totdat ze er achter kwam dat een van haar mannelijke collega’s toch meer loon kreeg dan zij. Wat deed ze verkeerd? Of speelde er nog iets anders? Ze ging op onderzoek uit en kwam terecht in de wereld van gender verschillen, kansenongelijkheid en zag de gevolgen van het ontbreken van diversiteit en inclusie in de tech. 

Ze sprak met meer dan 40 mensen uit de tech en andere door mannen gedomineerde sectoren. Met de hoop dat ze de uitzondering zou zijn. Toen dat niet het geval bleek was het boek ‘De ITgirl’ geboren. Een eerlijk verhaal over de hedendaagse Nederlandse tech sector. 

Haar missie is om mensen bewust te maken van de gevaren als we op de huidige voet door blijven gaan. Dat doet ze het liefst door samen te werken met bestaande organisaties en rolmodellen in de tech. 

Chantal Schinkels werkt inmiddels meer dan 10 jaar in de E-commerce sector. Ze heeft jarenlang bedrijven geholpen bij de ontwikkeling van webshops. Ze deelt haar kennis via blogs en presentaties. Momenteel werkt Chantal als trainer en is ze bezig met haar volgende boek. 

“Het is voor mij geen baan, geen carrière maar een missie om van de tech een sector te maken waarin iedereen zich thuis voelt”

De IT girl

Nu in de winkels

Bestel het boek nu via Managementboek en help mij de top 10 van
Managementboek in

informatie

De IT girl

Adres (geen bezoek):
Middenstraat 6
9471GC Zuidlaren

info@deitgirl.nl

Kvk: 83263802
BTW: NL003799245B47
Cookie- en Privacyverklaring

© 2021 Alle rechten voorbehouden
Portretfoto's door Mitsuko Fliervoet Photography